Klassiska Lastbilar nr 1 2014 Visa större

Klassiska Lastbilar nr 1 2014

1230721401

Klassiska Lastbilar 14-01

Mer detaljer

80,00 kr

Mer information

Innehållsförteckning

6 Central roll LBC Mellerud var en av alla lastbilcentraler som fanns förr i tiden. Klassiska Lastbilar har historiken - och en mängd gamla bilder.

14 Väcker minnen Lars Hanssons röda Volvo Viking har en alldeles speciell plats i hans hjärta. Det var nämligen den bil Lars körde under sin militärtjänstgöring vid F7 i Såtenäs.

28 Korthytt i långfärd Mercedes-Benz LP1113 var väl inte tänkt att gå i fjärrtrafik i första hand. Det hindrade inte Rune "Skepparn" Jonsson att köra både till Spanien och Egypten!

34 Talande tystnad Nytt skrotbesök; Volvo, DAF, Mercedes och Bedford. En gång fulla av liv. Idag tysta och övergivna i väntan på att lika sakta som säkert vittra sönder.

38 Karlshamns Express Många år på vägarna, ja, det har Karlshamns Express. I vanlig ordning för ett anrikt åkeri finns mycket att berätta, om både bilar, körningar och människor.

46 Pärla i Habo Martin Forsgård har glatt åtskilliga entusiaster med sina tidstrogna renoveringar. Dels förstås LBS140:an men också LS76:an med tillhörande Briab-släp. Den senare har vi tittat närmare på.

52 Svunnen epok - Det roligaste när man är ute och kör är folks reaktioner. Hanomagen är helt enkelt ett ovanligt exempel på tider som flytt, säger Andre Meinzen om sin Hanomag-Henschel F25 av årgång 1972.

58 Trevlig samling Om Kjell Ogebys pappa Carl inte sålt sitt åkeri kanske Kjell hade varit åkare idag. Men som tur är har Kjell kvar fotografier och minnen från den tid det begav sig.

Fasta sidor: 3 Ledare, 20 Läsarnas sidor, 51 Kort & Gott, 63 Lastbilsbörsen, 67 Kåseri

Andra produkter i samma kategori: