Klassiska Lastbilar nr 2 2012 Visa större

Klassiska Lastbilar nr 2 2012

1230721202

Klassiska Lastbilar 12-02

Mer detaljer

80,00 kr

Mer information

Innehållsförteckning

2 Tyskar i Holland Magirus-Deutz och det holländska åkeriet Van Maanen har en lång relation. Det var en av orsakerna till att Gert van Maanen skaffade sig en just en sådan veteran när han trappade ned.

10 Grönt är skönt Norrmannen Arne Kilde äger en utsökt grön Volvo Viking från 1965. En gång i tiden körde hans far just denna bil.

14 Runda former Bulldog och Sommar-Scania var två benämningar. Men egentligen hette bilen Scania-Vabis LB/LBS76 och för en del är detta den ultimata veteranen. Vi har historiken.

22 Pigg 85-åring De flesta lastbilar från 1920-talet är borta sedan länge. Andra, åter, har pysslats om på alla tänkbara sätt och aldrig lämnat släkten. Gunnar Bergströms Ford TT är ett rullande bevis på detta.

24 Bevarad historia Försvaret har haft en mängd olika bilar, det vet nog alla. På F21 i Luleå finns ett antal entusiaster som tagit hand om en samling gamla räddningsbilar.

30 Kämpar vidare En bil för att transportera sin grävare i Blåsmark med omnejd, ja, det behövde Rolle Dalkvist. Sagt och gjort. Valet föll på en idag 36-årig Scania L86.

34 Lätt slitvarg Olle Sjöstrand i Ängelholm satsar på det lättare segmentet, även om han rattat fullstora ekipage i många år. Tack vare Olle finns en Opel Blitz 52:a i gott skick kvar.

38 Gammalt åkeri i väst Hamnstaden Göteborg är och var transportintensiv, inte minst på vägarna. Harry Andersons åkeri hade många bilar i flottan och var därmed ett välkänt inslag på gatorna förr i tiden.

46 Robust engelsman Att Per-Arne Fröderberg gillar Bedford är inte förvånande. I sin ungdom satt han mycket bakom ratten i det engelska märket. När en KD från 1973 ganska nyligen dök upp i en annons blev det affär.

50 Transport med förhinder Specialtransporter har alltid fascinerat. År 1981 skulle en så kallad yankeecylinder vägandes 173 ton fraktas från Karlstad till Frövifors. Allt var noga planerat men ... 54 Mäktig Volvo Knud Skov Christensen har en mycket fint iordninggjord Volvo F88 från 1971. På rallyn och träffar möter han alltid, och med rätta, många uppskattande blickar.

62 Många år på väg Det finns åtskilliga profiler bland åkarna. Vissa var med i utlandstrafiken under många år och har mycket att berätta. Olle Dahl i Grästorp till exempel.

Andra produkter i samma kategori: