Klassiska Lastbilar nr 3 2012 Visa större

Klassiska Lastbilar nr 3 2012

1230721203

Klassiska Lastbilar 12-03

Mer detaljer

80,00 kr

Mer information

Innehållsförteckning

2 Grande finale
Talesättet trägen vinner passar bra in på Doktorns Regentrenovering. Han och Rune Karlsson har efter idogt arbete varit och besiktat. Läs mer om hur det gick och spana in slutresultatet.

8 Hytterna från Floby
Flobyhytten är legendarisk och hade många anhängare. Den ansågs tyst och ombonad. 1936 tillverkades de första varianterna och i början av 80-talet de sista.

14 Krukor i rad
En Volvo Rundnos från 1940 som kör mjölkkrukor är klassiskt så det förslår. Vi tittar närmare på Pär-Johan Wännströms tidstypiska exemplar.

18 Ögongodis på hjul
Ett mycket uppskattat inslag under Skog & Traktor i Emmaboda är veteranlastbilarna. I år fanns ett 25-tal gamla kämpar på plats. Bland dessa var Ingemar Perssons och Rune Karlssons kanonfina Scania Regent från 1957.

22 Storsamling småbilar
Visst kan barn leka med modeller men man kan också samla på dem i vuxen ålder. Precis som John Steinar Strøm i Halden. I hans hus finns en veritabel skattkammare med miniatyrer.

26 Dubbelt upp
Vid Forsviks Bruk kan man det där med att renovera lastbilar. Det har resulterat i en Chevrolet årsmodell 1934 och en tillverkad tre år senare. Den första är renoverad och den andra på god väg att bli det.

30 Direkt ur verkligheten
Bilder från förr, ja, det har Janne Johansson sannerligen många av. Nu är det dags att visa ett antal av hans uppskattade alster igen.

38 Underbar Scania
Anders Andersjöns Scania-Vabis LS76 brukar synas på en hel del rallyn. Och det är fler än en åskådare som har kommenterat bilens utomordentliga skick. Läge för reportage, således.

42 Ljuva sommartid
Innevarande årstid betyder träff- och rallysäsong. Att besöka alla torde vara svårt men ett svep från några tillställningar är alltid lika trevligt.

46 Dansk fjärrtrafik
Från en till drygt 40 bilar. Berättelsen om Frederiksværk Godstransport är mycket intressant och samtidigt typisk för många danska åkerier.

52 I skick som ny
En FB88 från 1973 med knappt 70 mil på mätaren? ! Nej, det är inget skämt. Rolf Käcko har beviset.

60 Lätta gardet
Pickuper var tämligen vanliga förr, inte minst i städerna. Volvo erbjöd modellen 210 i detta segment och Göran Boson har gjort i ordning just en sådan.

64 När och fjärran
Brolins Åkeri i Bollnäs har funnits ända sedan 1953 då Anders Brolin köpte en bil med tillhörande körning. Sedan dess har det blivit många bilar och ännu fler minnen.

Fasta sidor: 7 Ledare, 56 Läsarsidor, 63 Kort & Gott, 70 Lastbilsbörsen, 75 Kåseri.

Andra produkter i samma kategori: