Klassiska Lastbilar nr 7 2016 Visa större

Klassiska Lastbilar nr 7 2016

1230721607

Klassiska Lastbilar 16-07

Mer detaljer

80,00 kr

Mer information

Innehållsförteckning

6 Norsk långtradare
Terje Kristensens Volvo N88 från 1966 med tvåaxligt Maur-släp är riktigt grann att titta på. Läge för reportage således.

10 Åter till dåtiden
Surte Åkeri har haft många lastbilar genom åren. Nu har de renoverat en LBS76 med kran och kärra och precis ett sådant ekipage har en gång rullat i flottan.

16 Ljuva minnen
Om den var snygg eller inte är upp till var och en att bedöma. Arild Fossen är i alla fall förtjust i sin Mercedes-Benz L322. En orsak är att han har många barndomsminnen från just en sådan bil.

22 Klassisk bärgare
Johan Van der Zand har i många år själv byggt upp sina bärgare. Ett exempel är en noga restaurerad Volvo F88 med Ekå-byggnation.

28 Nostalgi i kubik
Ett nostalgimuseum och några veteran-Scanior. Så kan P-O Lindroths samlingar beskrivas kort. Därmed inte sagt att det inte finns något att se. Tvärtom. Klassiska Lastbilar har varit på besök.

34 Ovanlig boggi-Volvo
En del entusiaster har varit med förut i artiklar men vi återkommer gärna. Till Ulf Gustafsson, exempelvis. Numera har han utöver N84:an en Volvo Viking boggi, även den i toppskick
38 Höstfest vid Vätterns strand
135 veteranfordon varav 26 lastbilar borgade för en trevlig stund under årets Veteranträff och Skördefest vid Källebäckens såg, norr om Habo. Och gott om glada miner var det.

40 Lillebils stjärna
Leo Alkevik visste precis vad han ville ha; en veteran som påminner om Lillebils tidigare vagnpark. Valet föll på en Mercedes-Benz L508 D årsmodell 1975.

44 Tätt i Södertälje
Många ser Tunga Rallyt Åkarsvängen som avslutningen på träffsäsongen. Årets upplaga lockade ett 160-tal fordon, till glädje för åskådare och deltagare.

46 Smart idé
Trådbussar är egentligen en bra idé och kanske hade vi haft det i flera städer om inte kortsiktiga politiker satt käppar i hjulet. En av få kvarvarande trådbussar, 4038, finns i Stockholm.

52 Njutbar Scania
En Scania-Vabis LS63 kan väl passa bra. Så resonerade Berndt Eriksson i Malexander och skaffade helt sonika en sådan. Nyligen blev en kärra klar också.

58 Mjölk på väg
Ingemar Nilsson i Örslösa väster om Lidköping har kört mjölktankbil i ett halvsekel! Han har mycket att berätta om chaufförslivet med det vita livsmedlet i tankarna.

Andra produkter i samma kategori: