Traktor nr 1 2010 Visa större

Traktor nr 1 2010

6230721001

Traktor 10-01

Mer detaljer

80,00 kr

Mer information

Innehållsförteckning

6 Månadens bild De vackraste flygplanen flyger bäst brukar det heta. Om det gäller även traktorer bör stiliga John Deere Modell B från 1947 vara en hejare på att dra plog och harv.

8 Granna Grönsaker Endast ett 17 km långt stenkast från Stockholms city fann vi en fantastisk samling av gröna och gula traktorer. Flertalet av amerikanskt fabrikat men även en som var "Made in Älmhult".

14 Nyskördat Här presenteras nytt, hört och hänt från det oändligt stora traktorkosmos.

16 På vift med fyrhjulsdrift I skogarna nordväst om Örnsköldsvik kan då och då en herre med färgglad keps och brett leende ses ratta en MAN 325A med timmerlass bakefter. Den fyrhjulsdrivna tysken klättrar över tuvorna som en stenget och enligt ägaren Håkan Lundqvist är den ett rent nöje att köra.

22 Modellsidan Ont om plats är ingen ursäkt för att avstå från att samla modelltraktorer. Traktors expert visar ett axplock av miniatyrer i tumnagelstorlek. Någon kan till och med dubblera som nyckelring!

24 Järngänget i Valbo Nära Gävle håller Valbo Veterantraktorklubb till - ett aktivt gäng med stort maskinintresse. Traktor hälsade på en solig sensommardag och förevigade några av klubbens cirka 200 medlemmar.

28 Fest för fantaster Bondens Dag på Backamo nära Uddevalla bjöd på ett välmatat smörgåsbord åt den som är intresserad av lantligt liv. Allt från nya värstingtraktorer till antika tändkulor kunde avnjutas i en trivsam inramning.

30 Snömannen siktad Axel Andersson är bara 15 år och har byns största snöskopa på sin egen BM H10/470 Bison. Inte en snöflinga går säker i Vännäsberget utanför Överkalix när den gamla baklastaren går igång!

34 Emmabodas GP Förarna hade blyskor, grästorvorna yrde och dieselröken blandades med oset från korvgubbens grilltunna. Vi har med andra ord besökt traktorracing av bäste märke i småländska Emmaboda!

36 Tyckt och tryckt Läsarnas forum. Beröm, ställ kluriga frågor, gnäll eller skäll. Ordet är ditt och det är fritt. Här kan du dessutom få dina tjusiga traktorbilder publicerade!

42 Gammelvala Gammelvala i Brunskog pågår en vecka i juli och lockar tiotusentals människor som får se hur livet på landet kunde gå till när det begav sig.

44 Snapphanar När Traktors spejare öppnade sin förseglade dagorder och läste att målområdet låg i norra Skåne satt rubriken direkt: "Spaning i Snapphanetrakter", förstås.

50 Unik i 08-trafik Mikael Lundberg jobbar i Stockholm och måste pendla till jobbet varje dag. Men Micke åker varken tunnelbana, buss eller bil till kneget - han tar helt enkelt traktorn!

52 Mikaels mulliga maskiner Mikael Linander har maskiner som livsstil och rår om en stor samling. Vi gav vår fotograf fria tyglar och resultatet blev ett färglöst men ändå spännande bildreportage.

56 Traktorarkivet Motorhistorikern Peter Haventon plöjer gammal mark och hittar ständigt spännande kuriosa från flydda dar.

58 John Deere Story John Deere har en unik historia som obruten löper från slutet av 1800-talet till nutid. Traktors eminente maskinhistoriker tar oss med till en värld som enbart består av grönt och gult.

68 Taktfast pulshöjare Säger man "Lanz Bulldog" sprider sig ett leende i ansiktet på de allra flesta, i alla fall på dem som hört den lågvarviga stånkan i drift. Vi hälsar på Kurt Bäckman vars fina D 2206 matas med diesel.

73 Traktorbörsen Köp-byt-sälj. Gör fynd i Traktors maskinbörs. Dessutom annonserar du helt gratis med bild!

78 Klubbsidan Söker du kontakt med likasinnade? Då är klubbsidan helt rätt forum!

79 Kalender Inget att göra! Kolla då vår kalender! Det händer alltid spännande saker i Traktorsverige.

80 Traktorkrysset Traktor bjuder på ett avkopplande och klurigt korsord. Vässa pennan, gnugga geniknölarna, fyll i de rätta svaren och skicka in din lösning! Fina priser väntar vinnarna!

81 Kåseri Valdemar var eld och lågor över den nya teknik som traktorerna förde in i jordbruket. Men när han skulle berätta om det nya slant ibland tungan. För det heter väl inte "hygienisk lyft" och "smörjvipplar"?

Andra produkter i samma kategori: